Over ons

De Partij tegen de Student vindt dat de slepende problemen van de 405-jaar oude Rijksuniversiteit nu eindelijk eens serieus moeten worden aangepakt. Fraude en wantrouwen moeten worden versterkt. Onderwijs moet een sluitpost worden. En studenten, die moeten weer gewoon hun bek houden. Dat zijn de idealen waarvoor wij willen strijden in de onderwijspolitiek.

"Roep de studenten een halt toe, het is tijd dat zij hun bek weer gaan houden!"

In ons manifest zetten we uiteen waar de pijnpunten van de universiteit liggen en hoe we deze kunnen verergeren. Ons uitgangspunt is dat de universiteit voor iedereen een gure plek moet zijn, zonder sfeer of intellectuele vooruitgang. Zoals Margaret Thatcher al zei: “Management must manage!". Wij maken van onze academie weer de bureaucratische moloch zoals die bij de oprichting in 1614 was bedoeld.

Wij willen de groeiende roep voor democratie, kwaliteit en toegankelijkheid een halt toe roepen. Studenten zijn hier om te betalen en weer op te rotten. De student moet in dienst staan van de universiteit, niet andersom. Wij gaan komend jaar daarvoor strijden. Dit is de belofte die wij doen, en waarschijnlijk gaan breken: roep de studenten een halt toe, het is tijd dat zij hun bek weer gaan houden!